28 Ιανουαρίου 2013

O ΤΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ ΝΥΝ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΚΟΝΤΑ 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ






Φίλος εργαζόμενος μου είχε στείλει με email ανακοίνωση των εργαζομένων στις εκδόσεις Λυμπέρη. Για άγωστο λόγο πήγε στα spam !!!!

Σπεύδω με καθυστέρηση να επανορθώσω.... Συγνώμη στους φίλους εκεί πάνω που δεν το δημοσίευσα την κατάλληλη στιγμή.... Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Εύχομαι ο αγώνας να στεφθεί με επιτυχία όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί σήμερα εσείς αύριο εμείς....













ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη καταγγέλλουμε ότι ο εργοδότης μας, Αντώνης Λυμπέρης, αφού μας υποχρέωσε σε τρεις περικοπές μισθών και εκ περιτροπής εργασία τα τελευταία δύο χρόνια, αφού μας πλήρωνε από τον Απρίλιο του 2012 με έναντι (κατά μέσο όρο 400 ευρώ το μήνα), αφού εγκατέλειψε την εταιρεία με αιφνιδιαστική παύση εργασιών στις αρχές Νοεμβρίου –έχοντας προηγουμένως «περάσει» τα περιοδικά που τον ενδιέφεραν σε άλλα επιχειρηματικά σχήματα τα οποία δολίως προετοίμαζε από καιρό–, αφού μας άφησε, με δυο λόγια, στο δρόμο, δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τους πέντε μήνες που μας οφείλει (και ασφαλώς ούτε τις αποζημιώσεις όσων απολύθηκαν), ενώ εσχάτως δεν μας κατέβαλε ούτε το δώρο Χριστουγέννων.
Και να φανταστεί κανείς ότι στην «αποχαιρετιστήρια» επιστολή του έγραφε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι άμεση προτεραιότητά μου είναι να εξασφαλιστείτε εσείς για τις οικονομικές εκκρεμότητές μας απέναντί σας». 50 ημέρες μετά, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ!
Απέναντι σε αυτή την προκλητική και ανάλγητη στάση του εργοδότη μας, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας με όλα τα δικαστικά και συνδικαλιστικά μέσα. Ζητάμε τη στήριξη όλων των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και όχι μόνο, ζητάμε από κάθε εμπλεκόμενο φορέα να πιέσει με όποιον τρόπο μπορεί τον εργοδότη μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (πλην ημών, οφείλει και 2.900.000 ευρώ στα ασφαλιστικά μας ταμεία) και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε ανυποχώρητα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και τα αυτονόητα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη
 






26 Ιανουαρίου 2013

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΛΕΣΧΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προχθές, έλαβα από ένα σπουδαίο φίλο, άνθρωπο που μας δένει κοινή επαγγελματική σταδιοδρομία θα έλεγα Δάσκαλο, ένα e-mail με θέματα γνωστά.
Η λέσχη των πλουσίων που καθορίζει την ανθρωπότητα, οι τεκτονικές στοές που Εβραιοκρατούνται, οι Σιωνιστές που παίζουν ζάρια πάνω στην ανθρωπότητα οι μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ κλπ κλπ.
Η απέχθεια μου απέναντι σε αυτές τις αναλύσεις είναι δεδομένη. Αδυνατώ να κατανοήσω την μέθοδο ανάλυσής τους. Ωστόσο κοινός παρονομαστής είναι ότι οι διάφοροι Ισχυροί, διαθέτουν ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ τους.
Ας δούμε όμως αυτήν την ανάλυση για ένα μικρό δευτερόλεπτο. Η δήθεν αλληλεγγύη τους σταματά να είναι υπαρκτή στα μάτια μου γιατί η παράθεση των διασπάσεων των διάφορων Τεκτόνων, Λεσχών κλπ θα αρκούσε για να καταστήσει κάθε έννοια Αλληλεγγύης ψεύτικη και απατηλή.
Το σπουδαίο όμως είναι άλλο. Οι καταγγέλλοντες της Λέσχες, στοές κλπ τους εγκαλούν ότι είναι Αλληλέγγυοι....!!!!!!!!!!!
"Ήμαρτον" που θα έλεγε ο Κος Γεωργίου. Τόσο μεγάλη κατηγορία είναι η Αλληλεγγύη ; Αποτελεί τόσο μεγάλο έγκλημα ; Είναι τόσο μεγάλη αμαρτία ;
Ας υποθέσουμε ότι οι αδελφικές σχέσεις των διάφορων αυτών καταστάσεων είναι τόσο ισχυρές που τους βοηθούν να "κυβερνούν" να περνούν "μπέικα" τότε γιατί δεν αποτελούν τρόπο ζωής και παράδειγμα προς μίμηση ;
Εάν κατάφεραν αυτά τα "γουρούνια" οι ¨κινούντες την γη" δια μέσω της Αλληλεγγύης να διοικούν με τρόπο αριστοτεχνικό, γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι να μην δοκιμάσουμε την χαρά της Αλληλεγγύης ; Θα μου πεις εμείς δεν έχουμε τα φράγκα. Συμφωνώ αλλά από το τίποτα καλύτερη η Παναγιώτα.
Το οξύμωρο της κριτικής που κάνουν οι ενάντιοι στους Αλληλέγγυους είναι φανερό. Είναι προφανές ότι κάθε ένας τους κάθετε ΜΟΝΑΧΙΚΌΣ παρακολουθώντας τους λίγους "Εκλεκτούς" και δημιουργεί ΤΈΡΑΤΑ αναλύσεις και δήθεν σενάρια ΑΠΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΣ στον εαυτό του και εκθέτοντας σε μας τους ΑΝΊΔΕΟΥΣ !!! τους ΑΠΟΝΉΡΕΥΤΟΥΣ την μαγική συνταγή που ανακάλυψε...
Και πάρε τα μυστικά σύμβολα, τα μυστικά κείμενα, τα τα τα....


Πίσω από τις εξυπνακίστικες αυτές αναλύσεις των ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΝ δήθεν κειμένων που δήθεν ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τις δήθεν συνωμοσίες στέκεται ο φοβητσιάρης χαιρέκακος μικροαστούλης. Ο μονήρης αυτός φοβισμένος ανθρωπάκος. Αυτός που μοναχούλης στο ανήλιο μπουντρούμι του κλαίει ολημερίς γιατί δεν "έτυχε να τον παίξουν τα άλλα παιζάκια" που ολημερίς συνωμοτούν και καταστρώνουν τα μεγάλα σχέδια που ΜΟΝΟΣ ΑΥΤΟΣ με το υπέροχο, θεϊκό ρηξικέλευθο νου του ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ. ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ. Εμείς τα υπόλοιπα κουτά, αμόρφωτα ανθρωπάκια πρέπει να τον ακούσουμε. Να τον προσκυνήσουμε γιατί μας αποκάλυψε τα κεκριμένα μυστικά σχέδια των ΚΑΚΩΝ. Μόνος αυτός ο ΚΑΛΟΣ, ο κολοσσός της ηθικής, ο Ιππότης του καλού. Ο ξεσκεπαστής, το τέρας της αγάπης και της λατρείας. Λατρέψετε τον, ανθρωπάρια...

Είναι φανερό ότι όλα αυτά είναι γραφικά και υπέροχα για ένα ωραίο Σαββατιάτικο βραδινό με κρασάκι και πλακίτσα. Όμως είναι βαθύτατα πικρά για την καθημερινότητά μας. Ο Ναρκισιστικός εγωπαθής Φασίστας από εκεί ξεκινά και απλώνει σαν πανούκλα τα πλοκάμια του. Στήνει δήθεν ένα αόρατο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ εχθρό ο οποίος διαμένει στο υπερπέραν και σαρώνει τους πάντες δεξιά και αριστερά του ο ¨ανυπότακτος" μικρός φασίστας.

Ταυτόχρονα διαλύει την έννοια της αλληλεγγύης. Δουλεύει με ρυθμούς μυρμηγκιών με στόχο να διαλύσει κάθε προσπάθεια αλληλοβοήθειας. Και κοιτώντας την κοινωνία των πτωχών μπορούμε να αναφωνήσουμε. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΠΕΡΙΦΗΜΑ. Ο καθένας άνεργος, κτυπημένος από την κρίση κοιτάει την πάρτη του. Μόνος φοβισμένος δέχεται τον καταιγισμό των μικρών ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ. Εμπρός από το PC του νομίζει ότι βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την προσωπική του δυστυχία. Ο δε απομείνας εργαζόμενος νομίζει ότι θα σώσει την εργασία του από τους υπόλοιπους υψώνοντας την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ του και τις δεξιότητές του και αρνούμενος το κόκκινο πανί της αλληλεγγύης από πάνω του που θα τον μολύνει... Όπως κάνουν οι κακοί Μασόνοι, Εβραίοι, Ιεχωβάδες Ροδόσταυροι κλπ κλπ κλπ.

Κοιτώντας μερικά site, blog του αντιμνημονιακού τόξου παρατηρώ με τρομερή θλίψη ένα πάρε δώθε αναλύσεων που επιβεβαιώνουν τα προλεγόμενα. Η σύγχυση, οι δήθεν αποκαλύψεις, οι κρυμμένοι συμβολισμοί που αποκαλύπτονται, οι δήθεν ψευτορητορίες του στυλ "γιατί δεν επαναστατείς ενάντια στους συνωμότες" είναι καθημερινές.
Ένα καθημερινό δηλητήριο ενός ανερμάτιστου λόγου και μιας ανάλυσης ΔΗΘΕΝ σοβαροφανούς μας κατακλύζει. Εμπρός μας παρελαύνουν ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ, σχέδια αποπλανήσεως, διαστρέβλωσης, δήθεν φίλοι που είναι ζώα της Αποκαλύψεως κεκριμένα. Ένας ζόφος εχθρών μας κατακλύζει. Και εμείς τι αρκεί να κάνουμε ; Αρκεί να ξεδιαλύνουμε το τοπίο ακολουθώντας ένα ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ γκουρού που θα μας αποκαλύψει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Μόνοι μας με όπλο την ΑΛΗΘΕΙΑ θα σκοτώσουμε το τέρας του ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ, το τέρας με τα οκτώ κεφάλια και τα πέντε στομάχια... Μα υπάρχει πιο ευγενικό, πιο πανέμορφο ιδανικό ; Πείτε μου υπάρχει ;
Αρκεί να πηγαίνω στην εργασία, να είμαι καλός ΆΝΘΡΩΠΟΣ, να μην απεργώ, να κοιτάω την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τον σκύλο μου. Να δίνω βέβαια που και που στους κοινούς θνητούς πτυχές της ΑΠΟΛΥΤΗΣ γνώσης που ΕΓΩ κατέχω και κανείς άλλος.
Εάν όμως κλέβομαι από τους οχτρούς την αλληλεγγύη δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα ; Δεν θα φωτίζονταν οι ζωές μας ; Αν σαν αδέλφια οι καταπιεσμένοι της χώρας αυτής απαιτούσαν το δίκαιό τους ; Εάν κανένας αισθάνονταν σαν σύνολο και όχι ΜΟΝΑΔΑ δεν θα πετυχαίναμε καλύτερες ημέρες ;





22 Ιανουαρίου 2013

ΝΙΚΗΣΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Νικήστε παλληκάρια

μαζί με τον υπέροχο αγωνιστή τον πρόεδρό σας.

ψυχή ευγενική ηρωική και αδούλωτη ΩΣ ΤΩΡΑ

να τον εμπιστευτείτε ΌΧΙ ΑΚΡΙΤΑ και η εμπιστοσύνη να είναι πάντα μόνο ΑΝ ΟΔΗΓΕΙ τους αγώνες σας.

εμένα μου αρέσει πάρα πολύ

μυρίζει ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ φαίνετε να έχει αγαθή ψυχή








ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑ ΜΑΣ

ΜΗΝ ΚΟΛΟΝΕΤΕ

ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

20 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΡΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ





Οι ρομά, οι Έλληνες δηλαδή που έχουν καταγραφεί στην συνείδηση του Ελληνικού λαού σαν τσιγγάνοι ή γύφτοι υπόκεινται σε μια τρομερή πίεση από τις ακροδεξιές οργανώσεις κυρίως του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Δεν υποστηρίζω ότι το κόμμα αυτό τους κυνηγά αλλά σαφώς ο λόγος τους είναι αντιτσιγγάνικος.

Είτε θέλουν είτε δεν θέλουν διάφοροι συνέλληνες βρίσκουν αφορμή λοιπόν και επιτίθενται εναντίον τους. Ταυτόχρονα η αστυνομία συμπεριφέρεται σαν να εισβάλλει σε εχθρικό κράτος όταν εισέρχεται στους καταυλισμούς τους. Δικαιολογούν την επιθετικότητα τους σαν ένα κέντρο "ανομίας" και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Όταν έγινε η επανάσταση του 1821 και στους απανωτούς πολέμους ενσωμάτωσης εδαφών ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ θέμα εκδίωξης των Ρομά. Ορισμένες θέσεις ακροδεξιών φυσικά έθεταν ζητήματα εκδίωξης των Ρομά. Π.χ. η ΕΕΕ προπολεμικά έθεσε αυτή την ρατσιστική θέση. Κανείς άλλος και ποτέ. Οι τσιγγάνοι είναι αυθεντικοί Έλληνες και υπηρετούν την χώρα σαν φαντάροι. Φυσικά η πραγματικότητα είναι δύσκολη σε περιόδους κρίσης.
Ας δούμε την πραγματικότητα χωρίς φανατισμό. Η εισβολή ξένων Ρομά στην χώρα είναι πραγματικότητα. Καθυστερημένες μάζες έχουν εισβάλλει δηλαδή από την Αλβανία, την Μακεδονία των Σκοπίων, Ρουμάνοι, Βούλγαροι κλπ. Αποτελούν ιδιαίτερα επεκτατικές ομάδες που γρήγορα φέρνουν προκαπιταλιστικές σχέσεις στην "αγορά". Π.χ. έχουν κυριαρχήσει στους δρόμους φέρνοντας μορφές επαιτείας ιδιαίτερα καθυστερημένων. Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο δραματικές μορφές επαιτείας.
Το μπάχαλο των ανοικτών συνόρων έφερε την απόλυτη καθυστέρηση και την βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα έδιωξαν χιλιάδες εποχικά απασχολούμενους Ρομά από την αγροτική παραγωγή, ενώ η ανακύκλωση έχει περάσει σε εθνότητες όπως είναι οι Πακιστανοί, Μπαγκαντεζιανοί κλπ.
Το άναρχο Ελληνικό κράτος που ο ορθολογισμός του εξαντλείται μόνο στο επίπεδο της διασφάλισης των κερδών των 300 φαμελιών αφήνει τους Έλληνες Ρομά πραγματικά στην τύχη τους. Μόνος τρόπος επιβίωσης παραμένει το μικρεμπόριο αγροτικών προϊόντων η πούληση χαλιών στις λαϊκές, τα καταστήματα "μαϊμού" ενδυμάτων και cd μουσικής και τέλος το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμιά πολιτική ενσωμάτωσης και όποια δουλειά έγινε κόπηκε.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ.

Αυτό όμως όσο και αν είναι μια πολιτική "ελευθερίας" δήθεν, σε εποχές χρήματος αποτελεί νάρκη για την ύπαρξη της χώρας σε εποχές κρίσης. Π.χ. αν η απόλυτη ασυδοσία της Σαρία στην Θράκη και η ανυπαρξία κράτους εκεί πάνω καλύπτονταν από τα χρήματα ήταν όλα καλά. Τώρα να δω πως θα μαζέψουν τα ασυμμάζευτα οι φωστήρες... Να δω πως θα καλύψουν τα αυτονομιστικά αισθήματα και την πραγματική αλήθεια που είναι μία. Με 200 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ; Αυτές είναι οι προδοσίες των φωστήρων.

Σε αντίθεση με την φιλελεύθερη αριστερά που καταγράφετε σαν Αυστρογερμανική παραμένω σταθερά αντιφιλελεύθερος. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης είναι απαραίτητη. Π.χ. δεν πιστεύω και συχαίνομαι την ύπαρξη της Σαρίας. Είμαι υπέρ του κοσμικού κράτους.

Πχ. πιστεύω ακράδαντα ότι η ύπαρξη των Ελλήνων τσιγγάνων πρέπει να ευθυγραμμίζετε κάθε ημέρα περισσότερο με τον μέσο όρο των υπολοίπων Ελλήνων. Όχι να αφήνουμε την ιδεολογική τους συγκρότηση στους Παπάδες που βρίσκουν και διατηρούν τους Ρομά σε απίστευτο πρωτογονισμό. Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε πχ να αγωνίζεται να μορφωθούν τα παιδιά και όχι να παντρεύονται από τα 12... Και οι παπάδες δεν έχουν αυτά τα εχέγγυα για μια τέτοια πολιτική. Τουναντίον αντλούν ακροατήριο και κρατούν σε πνευματική καθυστέρηση τους Έλληνες αυτούς.

Εν συνόλω πιστεύω ακράδαντα ότι το Ελληνικό κράτος είναι και ήταν ένα απόλυτα φιλελεύθερο κράτος που στηρίζονταν πάντα σε μια ψευτοελευθερία η οποία διατήρησε την καθυστέρηση και τον παραλογισμό.

Οι Έλληνες τσιγγάνοι από την εποχή της επανάστασης του 1821 υπηρέτησαν πιστά την Ελλάδα, χωρίς να λάβουν καμιά βοήθεια και αν ήταν αυτή κάποτε παρούσα εν σπέρματι αυτή έπαψε να υπάρχει.

Οι Έλληνες τσιγγάνοι δεν έπαιξαν ποτέ απεργοσπαστικό ρόλο και δεν έσπασαν ποτέ τα μεροκάματα στην αγροτική παραγωγή. Πάντα υπήρξαν κόσμιοι σαν εργάτες στην συγκομιδή αγροτικών προϊόντων και έπαιρναν το ίδιο μεροκάματο. Απόδειξη είναι ότι οι αγρότες όταν βρήκαν φτηνούς καθυστερημένους εργάτες πέταξαν τους Έλληνες είτε ήταν Έλληνες μικρών πόλεων είτε Ρομά. Επίσης δεν επέβαλαν ΠΟΤΕ κυριαρχία και εγωιστική συμπεριφορά. Πάντα ανέχονταν άλλους συνανθρώπους και επικοινωνούσαν και ενσωματώνονταν γρήγορα στην εργασία χωρίς να διώχνουν άλλους Έλληνες. Άντε να δουλέψει με Αλβανούς πολλούς ή Ρουμάνους όταν είναι πολλοί.... Σε έφαγαν πάνω στην δουλειά δεν θα σου δείξουν ποτέ....


Οι Έλληνες τσιγγάνοι πρέπει να αγωνιστούν μαζί με τους Έλληνες όπως έκαναν πάντα στο μεροκάματο και όχι να προσπαθούν να γίνουν κυρίαρχοι της μαφίας όπως δυστυχώς γίνετε εδώ και μια δεκαετία. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αρχηγοί της μαφίας αλλά θα κόψουν τις γέφυρες με τους υπόλοιπους Έλληνες.


Το Ελληνικό κράτος πρέπει επειγόντως να αλλάξει χέρια. Οι ξένοι δανειστές δεν θέλουν να υπερασπίσουν την ελληνική επικράτεια. Ήδη η Θράκη βοά, στην Μακεδονία αυξάνουν φαινόμενα περίεργα. Η κόντρα μεταξύ εντοπίων και παλαιών προσφύγων ιδιαίτερα των Ποντίων αυξάνει.

Σήμερα παρά ποτέ οι καταπιεσμένοι απαιτείτε να επιβάλλουν μια εθνική πολιτική γιατί οι πλούσιοι δεν ενδιαφέρονται και οι δανειστές αδιαφορούν ιδιαίτερα επιβάλλοντας τα Προτεσταντικά πρότυπά τους.

Με λίγα λόγια η υπεράσπιση των Ρομά στα μάτια κάθε πολιτισμένου ανθρώπου δεν γίνετε χωρίς όρους. Προϋπόθεση όλων είναι το σπάσιμο των αντιδραστικών μορφών ζωής τους. Κάθε γάμος σε μικρή ηλικία, κάθε συμμετοχή στην αγορά των ναρκωτικών, κάθε συμμετοχή στην μαφία, κάθε κλοπή είναι εχθρική προς την έννοια της πολιτισμένης κοινωνίας... Η υπεράσπιση και η επαναστατικοίηση πάνε μαζί. Ο αγώνας δεν είναι εδώ Χριστιανικός και πανανθρώπινος. Είναι αγώνας ανάμεσα στην οπισθοδρόμηση και την πρόοδο....

Η αντίθεση της άκρας δεξιάς με τους τσιγγάνους δεν είναι πραγματική. Περισσότερο είναι ένας αγώνας καλυμμένος για την επικράτηση μαφιόζικων λογικών. Οι άνθρωποι που θέλουν ένα νέο κόσμο δεν είναι ψευτοχριστιανοί και φιλάνθρωποι δήθεν. Δεν αφήνουν ανυπεράσπιστους τους ανθρώπους στην δύσκολη. Αλλά με την ηθική τους και την απόλυτα τεκμηριομένη σκέψη τους αλλάζουν ανθρώπους, ήθη και έθιμα.

Εξάλλου ο καπιταλισμός στο διάβα της ιστορίας του άλλαξε και επαναστατικοποίησε τις μάζες. Κάθε ένας που αρνείτε στον εαυτό του το καθήκον αυτό παραμένει ένας ωραίος ρομαντικός και τίποτα άλλο...

Η κόλαση και η ζωή δεν είναι πουθενά αλλού αλλά εδώ κάτω.....


11 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΝΙΣΦΕΣΤΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΥΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ.....




Εμείς που υπογράφουμε το εν λόγω κείμενον καταναλωτές, παραγωγοί, ενδιάμεσοι, ανώτεροι, κατώτεροι και πλάγιοι μπακ συνεννοηθήκαμε με μοναδικό σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο της διατροφής...

Βαρεθήκαμε το ματσάκι μαϊντανό που κοστίζει κανονικά λίγα σέντσια να μας το χώνουν σε λάστιχα, νάυλον, σε κενά αέρος με έγχρωμες παπαρδέλας και φούμαρα καπνιστά και να το πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά...


Αηδιάσαμε να τυλίγουν ένα λουκάνικο σε σελοφάν, να χώνουν δήθεν διανοούμενες ετικέτες να ξοδεύουν ένα μάτσο μπικικίνια και να μας το πασάρουν με εξωτικές ξεφωνημένες εκφράσεις του στυλ.... " Το λουκάνικο της φάρμας του κυρ Μήτσου" ή "συσκευασμένο στο λιβάδι της άνοιξης".... ή "Με την συνταγή της γιαγιάς Καλλιόπης που βρέθηκε κρυμμένη στον τεκέ του Δρογουτίου"....


Βαρεθήκαμε τα μας πουλάνε φούμαρα όταν ξέρουμε ότι ο Μήτσος είναι Μήτσος και τα κάνει όπως λάχει κει που κατουρούν οι Βλάχοι.... Ξέρουμε καλά ότι μας θεωρούνε σκατίβλαχους και ιθαγενείς και μάλιστα το φοβερό ότι ενώ στην αρχή νόμιζαν ότι μας δουλεύουν.... τώρα ψάχνουν και την συνταγή της γιαγιάς Καλλιόπης.... που ούτε ήξερε το Δρουγούτι ενώ δε είναι γνωστό ότι είχε επτά δουλάρες και ούτε μαχαίρι ήξερε να πιάνει μιας και είχε το κάτι τις μιας και μας ήλθε από την Ρούσα κυνηγημένη από τους Μπολσεβίκους η ακαμάτα....


Εχέστημεν, και θέμε να παύσωμεν να πλερώνουμε τζάμπα από τον μπεζαχτά μας και να σκάμε το ωραίο λιλή μας που μας βγαίνει .... ο κώλος μπας και το συγκρατήσουμε μιας και μας φεύγουν από παντού. Θέμε να παύσωμεν να πλερώνουμε φύκια και μεταξωτές κορδέλες...


Θέμε να γίνει η χώρα μια σωστή χώρα που οι οδοντόπαστες θα ζυγίζουν μισό κιλό και θα κρατάν οκτώ μήνες και δεν θα έχει ωραία εμφάνιση και θα κάνει καλό στα ούλα μας και τα δόντια μας.... Και δεν θα πλερώνουμε ένα σκασμό φράγκα....


Θέμε η ζωή μας να γεμίσει από μυρωδιές και αισθήσεις όπως παλαιά.... Ρέγκες χύμα, ελιές χύμα, καφέδες χύμα, ούζο χύμα, κονιάκ χύμα, μπισκότα χύμα, τσίχλες χύμα, τσάι χύμα, πατάτες χύμα και όχι σε δίχτυ, βούτυρα χύμα....


Θέμε μια χώρα χύμα βρε αδελφέ πως το λένε????

Καταλάβαμε αδέλφια ότι μας κοροϊδεύουν με τις συσκευασίες, μπουχτίσαμε με τα φρου φρου και τα αρώματα....


Θέμε να τρώμε χύμα, να ζούμε χύμα στο τραπέζι μας....



ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΧΥΜΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ....


ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....


ΧΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΩΡΟΙ ΜΠΑΤΗΡΗΜΕΝΟΙ......

08 Ιανουαρίου 2013

05 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.... ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ...






Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι η εφημερίδα ΧΩΝΙ η οποία σήμερα μιλάει για κλείσιμο 2.500 περιπτέρων....

Συναισθηματικά μου είναι αδύνατο να φανταστώ την χώρα μας χωρίς περίπτερα. Θα ήταν μια άλλη χώρα... Τα χαμηλά ποσοστά κέρδους των περιπτερούχων στα τσιγάρα (φοβερός φιλελευθερισμός ε;;;; !!!!!!) οδηγούν τα μικρά περίπτερα σε αφανισμό... Δεν διάβασα την εφημερίδα για να ξέρω αν ετοιμάζουν και νομοθετικές πράξεις αλλά τα χαμηλά ποσοστά κέρδους στα τσιγάρα οδηγούν στον αφανισμό τους...

Ταυτόχρονα οι μεγάλοι της χώρας θέλουν να εξαφανίσουν ένα κομμάτι ανθρώπων που εργάζονται εκεί. Όχι ότι θα ζούσαν μια ζωή εκεί μέσα... Αλλά γιατί είναι μια δυνατότητα έστω μικρή για ένα μεροκάματο ένα μισθό επιβίωσης.... Κάθε δυνατότητα του Ελληνικού λαού πχ σπιτάκι, περιπτεράκι κλπ είναι στόχος των μεγάλων κεφαλαίων που αγωνίζονται να υφαρπάζουν έστω και ένα ευρώ από τους μικρούς ιδιοκτήτες...

Πως όμως υπήρξαν τα περίπτερα σε τούτη την χώρα;


ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ 1912-1923....



Η χώρα είχε εισέλθει σε αδιάκοπους πολέμους μεταξύ των οποίων και του Α' Παγκοσμίου Πολέμου... Τα θύματα, οι ανάπηροι, τα ορφανά και οι χήρες γέμιζαν την Ελλάδα απ' άκρου σε άκρο... Από αυτό το ηρωικό κίνημα γεννήθηκαν ή επεκτάθηκαν δραματικά (δεν το έχω ξεκαθαρίσει) τα περίπτερα....

Το αστικό κράτος απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς του το μόνο που βρήκε ήταν να παρουσιάσει την λεγόμενη ΣΤΕΓΗ ΠΑΤΡΙΔΟΣ εις τους Αμπελοκήπους πλησίον της Πλ. Μαβίλης. Ήταν ένα κτήριο όπου διάφοροι ανάπηροι έπαιρναν βασικά "μαθήματα" κόσμιας !!!!!! επαιτείας κυρίως με την εκμάθηση μουσικών οργάνων.... Ηγείτο δε αυτής της κοροϊδίας η Βασίλισσα... !!!!

Λίγο πιο βόρεια στο γήπεδο δηλ. του Παναθηναϊκού, στα Κουντουριότικα ήταν η λεγόμενη κομμούνα των αναπήρων... Καμιά 200αριά ανάπηροι είχαν ιδρύσει μια κομμούνα ένα κοινωκτιμονικό σύστημα επιβίωσης. Με την ομαδική σίτιση με την εκπαίδευσή τους στην γραφή και την ανάγνωση... Όταν ήλθαν οι πρόσφυγες από την Μ. Ασία και θελαν να καταλάβουν το γήπεδο για να στεγαστούν τα μέλη του Παναθηναϊκού το υπερασπίστηκαν με απανωτές βάρδιες... Παρά δίπλα η κομμούνα αναγκάστηκε να δώσει τον χώρο στους πρόσφυγες "αποικίζοντας" την κομμούνα στην Πανόρμου πλησίον της Λ. Ριανκούρ που ήταν ποτάμι κομμάτι του υδραγωγείου του Ρωμαϊκού που έφερνε το νερό στην πόλη... Εκεί μεταστεγάστηκε η κομμούνα... Την ιδεολογική ηγεσία την είχαν οι λεγόμενοι σήμερα Αρχειομαρξιστές. Σιγά σιγά η δράση τους άρχισε να επεκτείνετε παντού.... Από την πάλη αυτή ξεχώρισε ο ατρόμητος ηγέτης Σταύρος Βερούχης.


Ο Σταύρος Βερούχης σχεδόν τυφλός ο ίδιος, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας ρήτορας, ένα αηδόνι που ηλέκτριζε τις αποκαμωμένες μάζες των αναπήρων των ορφανών και των άμοιρων χηρών... Ιδρύετε η "Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας". Εκλέγετε Γ. Γραμματέας της... Απλώνετε σε όλη την χώρα συνεδριάζοντας όπου είναι δυνατόν... Στις εκκλησιές, στα καφενεία ΠΑΝΤΟΥ.... 500.000 άνθρωποι την αγκαλιάζουν.... Μια χώρα γεμάτη πόνο αρρώστια και πίκρα.... 


Οι διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων αναπήρων, ορφανών και ανήμπορων γυναικών συνταράσσουν τις πόλεις....  Τα αιτήματα δια μέσω της εφημερίδας "Φωνή των Θυμάτων" πάνε σε κάθε αναξιοπαθούντα ανάπηρο ορφανό και αναξιοπαθούντα γυναίκα... Η αστική τάξη τον μισούσε τόσο πολύ που το 1933 δοκιμάζουν να τον δολοφονήσουν... Σώνετε με ένα μήνα στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ.... Ήταν τέτοια η δύναμη της "Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας" που ονομάζετε το επίσημο σωματείο του Λ. Τρότσκυ στον κόσμο... Τα στρατόπεδα του στρατού σε όλη την διαδρομή των διαδηλώσεων από την ΣΤΕΓΗ ΠΑΤΡΙΔΟΣ δηλ. την σημερινή Πλ. Μαβίλη ως την Ομόνοια αδειάζουν... Έντρομοι οι στρατηγοί τους διώχνουν για να μην βλέπουν τις πατερίτσες τα κομμένα χέρια, πόδια τους τυφλούς τα ορφανά τις χήρες και κάθε απόκληρου από τους πολέμους.... Πρώτα οι χήρες... Μετά τα ορφανά.... Μετά οι "σακάτηδες".... Μια πορεία αγωνιστική και ηρωική αυτού του κινήματος διεξάγετε για μια εικοσαετία... Στα συνέδρια και της συνεδριάσεις ο μόνος που συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή ήταν ο Άρης Βελουχιότης τον οποίο παρόλο που ήλεγχαν τη Συνομοσπονδία ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΆ οι αρχειομαρξιστές άφηναν τον Άρη Βελουχιότη να παρευρίσκεται και να ομιλεί σαν ίσο προς ίσο... Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν το τέλος ομίλησε με κάποιον αρχειομαρξιστή σε μια συνομιλία που χάθηκε την διάβα της.... Τίποτα δεν είναι τυχαίο....


Τότε η κυβέρνηση για να διαλύσει το κίνημα αυτό σκέφτηκε να μετατρέψει τους ανάπηρους σε μικρο ιδιοκτήτες.... Και είπε να δώσουν περίπτερα σε αυτούς.... Τι να κάνουν... Μια ηλιαχτίδα μικρού αναιμικού φωτός μέσα στην μαύρη ανημποριά... Γέμισε η Ελλάδα από μικρά κουτάκια που η αστυνομία που δεν τολμούσε να φανεί στις διαδηλώσεις τους κυνήγαγε μην τυχόν πάρουν από τους δρόμους ούτε μισό τετραγωνικό παραπάνω... Βροχή οι μηνύσεις και το κυνηγητό....


Έτσι χιλιάδες ζωές βρήκαν ένα μεροκάματο για να ξελαφρώσει τα κτυπημένα από τους άδικους πολέμους κορμιά τους. 

Έτσι η ιστορία μετά το 40 έδωσε σε νέους ανάπηρους νέο τρόπο για να γιατρευτούν τα σακατεμένα σώματα....



Γι αυτό αδυνατώ να φανταστώ την εξαφάνιση των περιπτέρων... Κάτι που θα μου ξεριζώσει την ιστορία από τον εγκέφαλο... Κάτι που θα εξαφανίσει την μνήμη των Ελλήνων από τους πολέμους που υπέστησαν από τους κυβερνώντες....