09 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ....

Αντιγράφω τις σκέψεις του ΑΜΕΝ.gr της ΠΥΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ...

Προς σκέψη γνώση και ΣΥΜΩΡΦΩΣΗ για το τι εννοούμαι όταν λέμε ισλαμισμός...

Εν έτει 2009, οι χριστιανοί δεν προσφέρονται ίσως πλέον προς διαμελισμό από τα άγρια θηρία, αλλά φυλακίζονται και βασανίζονται ώστε να απαρνηθούν την πίστη τους. Μα είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σήμερα; Ο αναγνώστης των βιβλίων «χριστιανοί της Ανατολής: κι αν εξαφανίζονταν;» και «οι διωγμοί των χριστιανών στο σημερινό κόσμο» δυστυχώς θα απαντήσει καταφατικά σε αυτό το ερώτημα.

Οι Αντουάν Σφεΐρ (Antoine Sfeir) και Ραφαέλ Ντελπάρ (Raphaël Delpard) τολμούν επιτέλους να σηκώσουν την άκρη του πέπλου που καλύπτει το θέμα-ταμπού των διωγμών κατά του χριστιανισμού στην ανατολή και τον κόσμο.

Ο μεν Σφεΐρ υπήρξε επί χρόνια διευθυντής των «τετραδίων της Ανατολής», ενώ ο -κατά δήλωσή του άθεος- Ντελπάρ, είναι γνωστός ρεπόρτερ και ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για δύο σοβαρούς και αξιόπιστους διανοούμενους που έχουν τεκμηριώσει άριστα τα έργα τους με ντοκουμέντα και μαρτυρίες από πρώτο χέρι, παρουσιάζοντας βιβλία που τα χαρακτηρίζει άμεμπτος επαγγελματισμός.

Οι χριστιανικές μειονότητες της Ανατολής υποχρεούνται σε σιωπηλές εξόδους, μέσα στην παγερή αδιαφορία των κυβερνήσεων. Οι κόπτες της Αιγύπτου υφίστανται βίαιες επιθέσεις και πιέσεις κάθε είδους· οι Ιρακινοί χριστιανοί συνθλίβονται ανάμεσα στους δύο φονταμενταλισμούς, εκείνους των σιιτών και των σαλαφιτών. Και ούτω καθ' εξής...

Η μετατροπή των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής από πλειοψηφία σε μειοψηφία, τους είχε ήδη οδηγήσει από αιώνες να βιώνουν υπό τη σκιά του εξισλαμισμού. «Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι πιστοί της Βίβλου υποχρεούνται να εκδηλώνονται με μεγάλη "διακριτικότητα" και "προσοχή", πράγμα που τους καθιστά ουσιαστικά πολίτες β' κατηγορίας». Κι έστω κι αν ο προσηλυτισμός υποτίθεται πως απαγορεύεται στα περισσότερα συντάγματα των μουσουλμανικών κρατών, «πάντα βρίσκονται τρόποι να παρακαμφθούν τα όποια νομικά εμπόδια»... Εξάλλου εξακολουθούν να υφίστανται πολλά απομεινάρια του παρελθόντος, ιδίως σε ό,τι αφορά το νομικό καθεστώς των χριστιανών.

Στην Αίγυπτο, οι «αδερφοί μουσουλμάνοι» φέρονται να επιθυμούν την παλινόρθωση του παιδομαζώματος (cizye). Σύμφωνα με το σεΐχη αλ-Μπαράκ (al-Barrak) «οι εβραίοι και οι χριστιανοί δεν πρέπει να θεωρούνται  "λαοί της Βίβλου" (dhimmis) αλλά "άπιστοι" (καφίρ) και άρα να υπόκεινται στη σαρία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του εξισλαμισμού ή της θανάτωσής τους». Εξ ου και οι καθημερινές βιαιότητες.

Στο Ιράκ, οι χριστιανές «οφείλουν να φοράνε μαντίλα, αν δε θέλουν να δεχθούν επιθέσεις με βιτριόλι».

Στην Παλαιστίνη, οι χριστιανές υφίστανται έναν ειδικό τύπο δίωξης, που θα μπορούσε να αποκαλεστεί «προσηλυτισμός δια του βιασμού». Οι μαζικοί βιασμοί έχουν διπλό στόχο: να μειώσουν τη γεννητικότητα των χριστιανικών πληθυσμών και να εξισλαμίσουν όσο το δυνατό περισσότερες χριστιανές γυναίκες. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη «σαρία» ο βιασμός θεωρείται απολύτως νόμιμη πρακτική.

Στην Αίγυπτο, «είναι συνήθης πρακτική η απαγωγή και ο βίαιος εξισλαμισμός νεαρών κοπτισσών χριστιανών».

Στην Αλγερία, «η άγρυπνη αστυνομία συλλαμβάνει αμέσως όποιον κατέχει ένα αντίτυπο της Βίβλου ή κάνει το σταυρό του δημοσίως» με την κατηγορία του "χριστιανού". Αυτού του τύπου οι "νεομάρτυρες" αριθμούν σε δεκάδες κάθε εβδομάδα».

Στην Τουρκία, τρεις χριστιανοί εκδότες βρέθηκαν νεκροί, αφού πρώτα «είχαν ξεκοιλιαστεί, ευνουχισθεί, βιασθεί και τους είχαν ακρωτηριάσει τις μύτες και τα δάκτυλα, πριν τους αποκεφαλίσουν».

Στα κράτη του Κόλπου και όλα τα κράτη που το νομικό τους σύστημα εμπνέεται απ' ευθείας από το μουσουλμανικό δίκαιο «κάθε αποστασία από τη μουσουλμανική θρησκεία επισύρει την ποινή του θανάτου... Η δημόσια λατρεία μη-μουσουλμανικών θρησκειών απαγορεύεται και όσοι την ασκούν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να φυλακισθούν, να μαστιγωθούν ή και να βασανιστούν».

Θύμα διωγμών χριστιανών στην Ινδία (Ιούνιος 2009)

Ο κλήρος αποτελεί τον προνομιακό στόχο αυτών των διωγμών. «Οι δολοφονίες ιερέων, ιεραποστόλων, μοναχών κ.λπ είναι όλο και συχνότερες, και όλο και πιο ωμές και βίαιες. Ενώ τελειώνει η πρώτη δεκαετία της δεύτερης χιλιετίας, η διάδοση του λόγου του Χριστού εξακολουθεί να συνεπάγεται τη θυσία...  Η αντιχριστιανική βία είναι ένα από τα βασικά μέσα στην προσπάθεια να εξαλειφθεί η παρουσία της πίστης αυτής, θέτοντας τους φορείς της ενώπιον ενός απλού διλήμματος: θάνατος ή αυτοεξορία». Οι καρποί αυτής της προσπάθειας είναι μετρήσιμοι: «το 1990, το 60% των κατοίκων της Βηθλεέμ ήταν χριστιανοί· το 2001 εκπροσωπούσαν το 20% του πληθυσμού· σήμερα δεν φτάνουν ούτε καν το 1%. Χρειάστηκαν δεκαοκτώ μόνο χρόνια για να εκκενωθεί από τον χριστιανικό αραβικό της πληθυσμό, η Βηθλεέμ, η κατ' εξοχή γενέθλια πόλη της χριστιανοσύνης».

Πράγματι, ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της εξολόθρευσης του χριστιανισμού είναι «πως όλα γίνονται σε ελάχιστο χρόνο... Φτάνουμε ραγδαία στο τέλος του θρησκευτικού πλουραλισμού στη Μέση Ανατολή. Μόνο που η εξαφάνιση των χριστιανών Αράβων κινδυνεύει να ρίξει στο χάος ένα μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής Μέσης Ανατολής».


http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2157


δεν δημοσιεύω κείμενα Ελλήνων Ορθοδόξων παρόλο που τα ξέρω για τις βιαιότητες των εκεί Εβραίων γιατί τα θεωρώ σκόπιμα... Δεν λέω ότι οι ραββίνοι δεν κάνουν αίσχη αλλά τα κλειδιά των ναών δεν τα έχουν ραββίνοι αλλά ιμάμηδες...

5 σχόλια:

  1. Καλά, δεν περίμενες να περάσω μια μέρα μέ ένα ωραίο όνειρο? Έπρεπε να με προσγειώσεις τόσο....μπρ....
    Τα ξέρω, οι διωγμοί χριστιανών στο Ιρακ είναι κάτι το τρομερό, μιλάμε για δολοφονίες ολόκληρων οικογενειών..Προσωπικά, ούτε ταξίδι για βόλτα δεν θέλω να πάω σε ισλαμικό κράτος.Αλλά και η Ευρώπη δεν φέρεται σωστά. Δεν καταλαβαίνω το γιατί να σου πω την αλήθεια..
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα το αιτιακό σκεπτικό της ανάρτησης. Γιατί το "σήκωσες"; Τι θέλεις να τονίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σοφία...


    έλα βρε και μουά με τούτα ταξιδεύω με τις περίεργες σμήξεις...

    δείμος του πολίτη
    θέλω να μην έχω σχέση με τον Ισλαμισμό και επειδή βλέπω τον κίνδυνο εκεί... το τονίζω. Με λίγα λόγια μου την δίνει που οι Έλληνες είναι φιλοισλαμιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε θα συμφωνούσα στον τάχα ελληνικό φιλοϊσλαμισμό. Μάλλον σου φαίνεται λόγω του Παλαιστινιακού. Μάλλον μισαλλόδοξοι είναι οι Έλληνας και θρησκόληπτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συναγωνιστή Αkrat,

    Μπραβο και καλα κανεις και τα γραφεις αυτα για τον ισλαμισμος.
    Οποιος αμφιβαλει ας ρωτησει εναν απο ολους εμας τους θαλασσινους που εχουν παει Σαουδικη Αραβια,Περσια,Αλγερι,Συρια κ.λ.π. να τους πουμε ποια ειανι η αληθεια.
    Π.Χ. στην Τζεντα (Σαουδικη Αραβια) οθτε στο ντοκο δεν μπορει να πατησειςαμα δεν εισαι μουσουλμανος.Στο αεροδρομια σου ψαχνουν τα πραγματα και εαν βρουν φωτογραφια π.χ. της γυναικας σου με μαγιο,την πατησες.Ειναι πορνογραφια και πας αμεσως φυλακη.
    Ετσι και φοραι κανεις σταυρο του τον παιρνουν επιτοπου και τον καταστρεφουν.Οσο δε για τις γυναικες...Τις υποχρεονουν να φορεσουν τσαντορ εαν θελουν να μπουν στη Σαουδικη Αραβια.
    Οσο δε για τους "αγωνιστες" Παλαιστινιους...Ειχα καποτε γνωρισει εναν Παλαιστινιο καπετανιο που σπουδασε στην σχολη της Μηχανιωνας αλλα ηταν και μελος,ενεργο μαλιστα,της Χαμας.
    Ειχε και την γυναικα του μαζι,την οποια δεν την αφηνε να μας δει καταπροσωπο,πανταν με μαντηλα και να περπαταει δυο βηματ πισω του...
    Τετοιους θελουν για "συμμαχους" ορισμενοι "επαναστατες" ....
    Σε Χαιρετω με τον παλαιο τροπο,
    TU SU 73
    SeaWolf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

λαλατε